Не одне століття люди із задоволенням п'ють чаї. А для покращення смакових, ароматичних та інших характеристик додають до традиційної заварки інші натуральні інгредієнти – фрукти, трави, квіти.
Деякі любителі чаю експериментують, змішуючи різні добавки, створюючи приголомшливий мікс смаків та запахів, підвищуючи цінність напою та роблячи його кориснішим для організму. Особливим попитом любителів чаю користується цедра апельсина.
Опис
В апельсиновій цедрі вміст вітаміну С вдвічі вищий, ніж у м'якоті фрукта. У зв'язку з цим чашка такого чаю зможе запобігти розвитку інфекційних захворювань. До того ж напій має свіжий та яскравий апельсиновий аромат подарує бадьорість та суттєво підніме настрій.
У цедрі збережено багато поживних речовин. При цьому вона дарує готовому напою неповторний аромат. Як добавка вона чудово поєднується із чорними сортами чаю, а також міксами, в основі якого вони знаходяться. У результаті ми отримуємо прекрасний «зігріваючий» напій. Якщо використовувати апельсинову цедру з зеленим чаєм, то ви отримаєте тонізуючий, бадьорий і освіжаючий мікс.
До чаю з цією добавкою ідеально підійде мед та імбир, а також м'ята.
Корисні властивості
Як і будь-яка натуральна добавка, апельсинова цедра забезпечує величезну користь для організму:
- завдяки високій концентрації в ній вітаміну С, цедра підвищує імунітет;
- напій з цедрою апельсина, збагачений вітамінами груп А, В, магнієм та калієм, покращує настрій та попереджає розвиток авітамінозу.
До речі, чай із цедрою апельсина можна доповнити гвоздикою та молоком. Цитрус не тільки забезпечує напою характерний аромат, а й надає його кольору золотистого відтінку.
Спосіб приготування
Приготувати смачний ароматний чай не складно. Потрібно додати до звичайного чаю 2-3 чайні ложки цедри апельсина, залити заварку окропом і настояти 4-5 хвилин.
Подаруйте собі хвилини радості та насолоди з чудовим, ароматним та дуже корисним напоєм!