Легендарний зелений китайський чай, що заслужив свою назву завдяки способу скручування чайного листа, і, разом з тим, за сильну тонізуючу дію і насичений гармонійний смак.
Походження
Традиційний китайський чай Чан Мі (вії красуні) виготовлений за старовинною технологією, яка зберігає всі найцінніші властивості чайного листя. На чайних плантаціях, розташованих в екологічно чистих умовах, впроваджено органічне господарювання та діє повна відмова від застосування пестицидів та хімічних добрив.
Смак і аромат
Знайомство з чаєм Чан Мі (вії красуні) починається з отримання естетичної насолоди: вишуканий колір світло-зеленого настою тішить і приємно дивує. Справу продовжують тонкий і свіжий аромат, м’який насичений смак та глибокий післясмак з нотами свіжих фруктів.
Сімейне чаювання з Чан Мі у родинному колі сподобається і рідним і гостям, прикрасить свято, а також допоможе долучитися до чайної культури усім бажаючим. До речі, зелений чай можна куштувати як у форматі моно-чаювання, так і, наприклад, поєднувати з дегустацією пирогів.
Оздоровчий вплив
У Китаї “Чан Мі” називають натуральним засобом від стресу. Користь споживання цього чаю пов’язана з високим вмістом біоактивних інгредієнтів, що чинять оздоровчий вплив на стан хронічної втоми.
Такі сполуки як вітаміни та амінокислоти позитивно впливають на роботу імунної системи та мають антиоксидантну дію. Поліфеноли знижують небажане скупчення тромбоцитів, що сприяє нормалізації роботи кровоносної системи, та активізують ферменти, що “відповідають” за детоксикацію організму.
Заварювання
Один із способів заварювання зеленого класичного чаю: для однієї порції потрібна чайна ложка чаю на 350 мл води та ще одна додаткова – на чайник. Час заварювання: 2-3 хвилини при температурі 95°C. Особливі умови: заварювати 2-3 рази.