"Храм неба" – один із найвідоміших зелених класичних чаїв Піднебесної. Сильний тонізуючий ефект, класичний смак і яскравий аромат, – запорука найвищої популярності цього чаю.
Походження
Зелений чай "Храм неба" виробляється в провінції Чжецзянь і прилеглих районах. Його значна популярність та впізнаваність зумовлені, зокрема, органічними технологіями виробництва. Темно-зелене, майже глянсове листя уважно відбирається серед іншого та згортається в маленькі кульки.
Смак і аромат
Кульки-гранули розкриваються у гарячій воді та утворюють міцний настій мідно-зеленого кольору. Чаю “Храм неба” властивий м’який, теплий і дуже затишний смак. Свіжий трав’янистий аромат із яскравими квітковими нотами довершує смакову композицію.
Зелений чай “Храм неба” вживають, зокрема, під час їжі, оскільки він гармонійно доповнює більшість м’ясних та овочевих страв. З нього також можна робити освіжаючий напій із льодом, лимоном і цукром або без них. Марокканський підхід, наприклад, передбачає додавання до чаю під час заварювання невеликої кількості м’яти.
Оздоровчий вплив
Завдяки вітаміну В1/тіаміну, що входить до складу напою, вживання зеленого чаю нормалізує обмін речовин в організмі. До речі, нестача цього вітаміну може бути однією з причин серцево-судинної недостатності.
Також тіамін та інші корисні сполуки сприяють оптимальній роботі мозку, нервової системи. Оскільки зелений чай містить кофеїн, усвідомлене споживання напою допомагає знизити рівень стресу та втому, а також забезпечити заряд енергії, коли ви втомилися.
Заварювання
Один із способів заварювання зеленого класичного чаю на 1 порцію: чайна ложка чаю на 350 мл і ще одна додаткова – на чайник. Час заварювання: 2-3 хвилини при температурі 95°C.
Інший спосіб: об’єм: 4-5 чайних ложок чаю на 1 л води. Час заварювання: 1-3 хвилини при температурі 80°C. Особливі умови: заварювати 2-3 рази.