Зелений класичний китайський чай "Зелений з жасмином" містить пелюстки жасмину, має посилений тонізуючий ефект і яскравий свіжий аромат.
Походження
Добірний елітний зелений чай, у складі якого є лише ніжні та молоді бруньки і листочки, збирають на плантаціях китайського регіону Юньнань. Робота, пов’язана зі збором та обробкою сировини, виконується виключно вручну.
Відповідальне ставлення фахівців чайної галузі Піднебесної до своєї справи та традиційне дотримання стандартів якості карбувалося у країні тисячоліттями. Тож цілком зрозуміло, чому китайський чай "Зелений з жасмином" – один із найвідоміших та найзатребуваніших сортів чаю в світі.
Історія
Ще в давнину один із східних шанувальників напою передав свої враження від природних умов, де народжується класичний китайський чай "Зелений з жасмином", таким поетичним відгуком: “Тумани таємниче оголюють лусочки, що мерехтять серед хмар. Сила, пом’якшена завойованою мудрістю, колихає повітря, а розум, гідний Імператора, спостерігає за землями внизу”.
Смак і аромат
Наповнений глибоким жасминовим ароматом, заварений готовий чай має класичний смак з інтенсивною квітковою нотою.
Оздоровчий вплив
Відчутний тонізуючий і освіжаючий ефект від вживання напою досягається завдяки вмісту вітаміну Р та рутину. Крім того, регулярне усвідомлене чаювання сприяє здоров’ю судин, нормалізує рівень тиску, допомагає позбутися втоми, особливо, коли йдеться про тривалу роботу за комп’ютером.
Заварювання
Один із способів заварювання зеленого класичного чаю на порцію: чайна ложка чаю на 350 мл і ще одна додаткова – на чайник. Час заварювання: 2-3 хвилини при температурі 95°C. Особливі умови: заварювати 2-3 рази.
Чай "Зелений з жасмином" добре смакує у поєднанні зі стравами китайської кухні, проте знавці радять вживати його через 20-30 хвилин після їжі. Таким чином краще відчувається природне поєднання смаку та аромату класичного зеленого чаю.