Генмайча

Традиційний японський зелений чай з великим вмістом чайної бруньки, пом’якшений рисом. Має приємний "хлібний" аромат, стійкий солодкий смак і цікаву особливість: під час заварювання гарячою водою можна почути характерний хрускіт, – так під впливом високої температури “розкривається” рис.

Історія і походження

Східні традиції чаювання стають ближчими: японський зелений чай, що вирощують у провінції Сідзуока, дуже припав до душі європейцям. Певний час вважалося, що “Генмайча” – це щось екзотичне, оскільки елітну сенчу зміксували з неочищеним смаженим рисом. Проте смакові якості “дуету” з успіхом впоралися зі своєю справою.

Отже, справжня “Генмайча” – це японська сенча у поєднанні з рисом. Збір чайного листя, ферментація, сушіння та додавання смаженого рису, – через такі органічні перетворення проходить сировина, перш ніж чай побачить світ.

Смак і аромат

Заварений чайний настій у готовому вигляді має світлий медово-золотистий колір. Наявність рису не лише пом’якшує смак чаю, а й додає солодово-злакових нот, які перегукуються з трав’яними акцентами. Загалом смак солодко-трав’янистий, з тривалим горіховим присмаком. Насичений післясмак залишає враження бризу, – саме такого, що найбільше відчутний біля моря.

Вплив на здоров’я

Чай “Генмайча”, завдяки наявності великої кількості корисних сполук, зокрема, йоду та інших, сподобається всім, хто шанує здоровий спосіб життя. Вживання поживного напою дозволяє підтримувати міцне здоров’я та захищати організм від небажаних простудних захворювань. Вміст йоду у зеленому чаї сприяє нормалізації роботи ендокринної системи.

Заварювання

Один із способів заварювання зеленого класичного чаю на порцію: чайна ложка чаю на 350 мл і ще одна додаткова - на чайник. Час заварювання: 2-3 хвилини при температурі 95°C. Особливі умови: заварювати 2-3 рази.

Другий спосіб заварювання: на 250 мл гарячої води потрібно 4 г чаю. Час заварювання: 2-4 хвилини при температурі води 70-75°C.

Категорія: