Чорний класичний цейлонський чай, що має в міру терпкий смак і яскравий аромат. Відомий і популярний в Україні, завдяки приємному тонізуючому ефекту.
Походження
Цейлонська провінція Дімбула є місцем народження природних складових чорного чаю “Гордість Цейлона”. Завдяки копіткій і відповідальній роботі збирачів, до чайного збору потрапляють лише верхні молоді чайні листочки – найбільш цінні компоненти майбутньої суміші.
Смак і аромат
Настій у готовому вигляді має темний шоколадно-червоний колір і солодкувато-пряний аромат. Серед смакових особливостей чаю – рослинно-квіткові ноти з карамельними вкрапленнями. Оскільки чайний купаж “Гордість Цейлона” не містить ароматизаторів та добавок, всі відтінки смаку є природними.
Корисні властивості
Завдяки корисним складовим, чорний чай “Гордість Цейлона” допомагає впоратися зі стресом, активізує захисні функції організму та надає бадьорості на весь день. Вживання напою з оздоровчими властивостями насичує організм корисними речовинами: макро- та мікроелементами, амінокислотами та вітамінами.
Заварювання
Для отримання порції смачного напою використовуємо одну чайну ложку заварки, заливаємо її водою (250 мл) з температурою 95°C. Після настоювання протягом 3-5 хвилин чай готовий до вживання. Заварку варто використовувати один раз.
З чим смакує
Чай “Гордість Цейлона” стане яскравим доповненням до улюблених страв під час сніданку, ланчу або вечері. Смачним буде і поєднання напою із солодким пісочним печивом.