Зелений чай із вмістом чайної бруньки, Іван-чаю, ехінацеї, меліси, пелюсток волошки рожевої та мальви.
«Хлібник» чи «дикий льон»?
Вперше про лікувальні властивості Іван-чаю згадує англійський ботанік, травник та фізик Ніколас Калпепер. В роботі «Англійський лікар» він розповідає про «богатирський чай» і його популярність у Європі. Австрійська ботанік Марія Требен в своїх листах сповіщає, що Іван-чай отримав дворянські грамоти як лікарська рослина.
В народі його називають червоний колір, борове зілля, дикий льон тощо. Оскільки молоде листя рослини приємне на смак, раніше його додавали до салатів. Одна з багатьох назв Іван-чаю – «хлібник», адже розмелені корінці змішували з борошном для випікання хліба.
Корисні властивості
Протизапальна дія чаю допомагає заспокоїти запалення ясен, покращити стан ЛОР-органів при виникненні отиту, риніту тощо, але для професійного лікування таких захворювань варто звернутись до лікаря.
Окрім чайної бруньки та Іван-чаю до складу купажу входить ехінацея, що є природним імуностимулятором, меліса, яка заспокійливо діє на нервову систему та пелюстки: волошки рожевої і мальви.
Смак і аромат
Квіткові інгредієнти додають чайній композиції вишуканого та запашного трав’яного аромату. Після заварювання насиченість смаку та кольору готового напою залежить від тривалості заварювання, тож кольорова палітра може варіюватись від світло-зеленого до золотисто-солом’яного.
Заварювання
Один із способів заварювання зеленого ароматизованого чаю на порцію: чайна ложка чаю на 350 мл і ще одна додаткова – на чайник.
Час заварювання: 2-3 хвилини при температурі 95°C.
Особливі умови: заварювати 2-3 рази.
До чаю
Відомий з дитинства маковий рулет буде тим самим десертом, який вдало смакуватиме з «Зеленим Іван-чаєм».