Камені пуеру, банка 60 г

Пуер – постферментований чай, який є особливим розділом у культурі та історії китайського продукту. Головна особливість чаю – можливість зберігання протягом багатьох років. Від цього його якість та властивості стають лише кращими. В основному виробництво пуеру зосереджено в провінції Китаю Юньань, але виготовляють його і в інших країнах – Бірмі, В'єтнамі, Таїланді та Лаосі.

Назву чай отримав на честь містечка, в яке звозилося для обробки все чайне листя. Інформація про нього вперше зафіксована в офіційній документації у 1381 р. за часів правління династії Мін.

Згідно з легендою, у далекі часи до Тибету з Пуеру везли зелений чай. На одній із гірських доріг із воза випав мішок із чайним листям. Через багато років його знайшов мандрівник і вирішив приготувати собі чай. Чорний насичений напій із землянистим м'яким смаком його здивував, а зістарене таким чином листя в результаті стало основою для виробництва принципово нового виду чаю.

Склад Камені Пуеру

Для виготовлення чайного каміння використовуються старі чайні голови високої якості, вік яких перевищує десять років. Сировиною для чаю є весняні бруньки і листя столітніх чайних дерев, що виросли без втручання з боку людини. При цьому використовується спеціальна технологія виробництва.

Колір, аромат, смак

Напій щільний та дуже темний. Смак м'який, багатий, із землянистими та горіховими нотками. У роті кожен ковток напою повільно розтікається, з'являється відчутний солодкий присмак.

Корисні властивості

Напій є відмінним зігрівальним засобом, що покращує опірність організму до застуди, має судинозміцнювальну дію, нормалізує артеріальний тиск, покращує роботу травної системи, обмінні процеси. Чай корисний при гастритах із підвищеною кислотністю, печії, сприяє розщепленню жирових клітин.

Спосіб заварювання

Традиційний метод. Сировина у кількості 6 г заливається 250-300 мл гарячої води (90-95 градусів) на 2-3 хв. Заварювати можна 2-3 рази.

Другий спосіб – заварювання у проливному чайнику. Першу заварку слід потримати довше. Витримує сировину до 15 проливів.

Є ще один варіант приготування – варіння. У цьому випадку добре спресована сировина ідеально розм'якшується та віддає всю смакову гаму. Варити можна як у воді, так і на молоці.

Отримайте заряд бадьорості на весь день – подаруйте собі радість з дивовижним, смачним та корисним напоєм!

Категория: