Лао Ча Тоу – це щільні грудки чайного листя, що сформувалися під час ферментації. Вони утворюються у процесі виробництва шу пуера. Популярним цей продукт став відносно нещодавно. Раніше його просто викидали, не бачачи у ньому цінності.
За однією з версій кілька десятків років тому один із європейських бізнесменів відвідав чайну фабрику в Китаї, де познайомився з виробництвом Шу Пуер. Побачивши, що з листя прибирають якісь грудки, він спитав, що це таке. Робітники пояснили, що це також чай. Бізнесмен зацікавився незвичайною формою та зовнішнім виглядом продукту та поцікавився його ціною. Звичайно, китайці не могли прогаяти таку можливість заробити. Вони представили «відходи», як найкращий чай у світі та назвали відповідну ціну. Так побічний продукт перетворився на елітний та унікальний напій.
Склад каменів пуеру елітних «Лао-ча Жасмин»
Формуються чайні камені в процесі тривалої глибокої ферментації високоякісного листя та бруньок, зібраних з кращих сортів чайних дерев. Як добавка виступає екстракт жасмину.
Колір, аромат, смак
Напій має м'який, терпкуватий смак із солодкими нотами, які додає до загального букету жасмин. Загалом смак характерний, злегка землянистий з нотками осіннього листя, грибів, сухофруктів, горіхів. Аромат яскравий, насичений. При перших заварюваннях виразно відчувається ніжний аромат жасмину. Колір насичений.
Корисні властивості
Камені пуеру елітні «Лао-ча Жасмин» – це не просто смачний напій, що зігріває. Він є відмінним антидепресантом, сприяє покращенню настрою та самопочуття, допомагає нормалізувати артеріальний тиск і цукор у крові, підвищує опір до застудних та багатьох інших захворювань.
Спосіб заварювання
Традиційний метод. Сировина у кількості 6 г заливається 250-300 мл гарячої води (90-95 градусів) на 2-3 хв. Заварювати можна 5-7 разів.
Другий спосіб – заварювання у проливному чайнику. Першу заварку слід потримати довше. Витримує сировину до 15 проливів.
Є ще один варіант приготування – варіння. У цьому випадку добре спресована сировина ідеально розм'якшується та віддає всю смакову гаму. Варити можна як у воді, і на молоці.
Отримайте заряд бадьорості на весь день – порадуйте себе дивовижним, смачним та корисним напоєм!