Чорний чай з цедрою апельсина, шматочками алое, пелюстками апельсина та сафлора, листям м’яти та лимонної трави має насичений аромат льодяників із цитрусовою ноткою.
Смак і аромат
Квітково-цитрусовий аромат і живий смак чаю “Кенді-квест” підкреслює ніжний колір напою, що нагадує корицю. Трохи згодом в ньому можна відчути м’які відтінки м’яти, а з часом стає помітним легкий терпкуватий присмак. Заварений чай “Кенді-квест” у складі якого містяться лікувальні трави, пелюстки апельсина тощо, має не лише приємні смак та аромат, а й лікувальні властивості.
Корисний вплив
Сафлор, наприклад, додають до купажу як профілактичний засіб з потужними жарознижувальними, знеболюючими та антиоксидантними властивостями. Іншими словами, цей природний антибіотик має противірусну, протигрибкову та антипаразитарну дію. Наявність у настої м’яти сприяє покращенню пам’яті, нормалізації травлення, роботи серця та нічного сну. Цитрусові компоненти традиційно несуть тонізуючий ефект.
Заварювання
Один із способів заварювання чаю “Кармеліта”: на порцію потрібна чайна ложка заварки, об’єм води 350 мл та додаткова ложка заварки – на чайник. Час заварювання: 2-3 хвилини за температури 95°C. Особливі умови: заварювати один раз.
За бажанням до готового напою можна додати скибку лимона, що посилить його смак, та скибку імбиру, що збільшить зігріваючу дію та оздоровчий ефект.
Як краще смакує
Зупинитися на чаювання можна в будь-який час. Якщо ви відчуваєте, що хвилинка відпочинку вам потрібна саме зараз, є сенс влаштувати собі міні-паузу для відновлення сил. Чай “Кармеліта” можна вживати як гарячим, так і холодним.