Пітахайя (пітайя) – тропічний фрукт кольору фуксії, який росте в Центральній і Південній Америці, а також Південно-Східній Азії. Ще його називають Dragon Fruit, плід дракона, фрукт дракона і полунична груша. За смаком нагадує суміш полуниці і ківі.
Dragon Fruit – концентрат користі:
- Містить вітаміни (найбільше А, С і В), жирні кислоти Омега-3 і Омега-9, а також цілий набір мікроелементів, включаючи магній, фосфор, залізо і кальцій. Чудовий загальнозміцнюючий засіб.
- Пітахайя знижує рівень цукру в крові – цінний фрукт для людей, що страждають на діабет.
- У ньому багато антиоксидантів, які уповільнюють старіння клітин, запобігають запальним процесам, знижують онкологічний ризик.
- Завдяки клітковині порошок пітахайї покращує травлення, позбавляє від важкості у шлунку. Олігосахариди, які є в плодах, підтримують корисну мікрофлору кишечника.
- Залізу з червоної матчі допомагає засвоюватися вітамін С. Якщо у вас анемія, радимо купити порошок патайї і пити в якості допоміжного засобу.
- Червона матча корисна для мозкового кровообігу, здоров'я кісток (профілактика остеопорозу), серцево-судинної та ендокринної систем.
Порошок пітахайї можна приготувати за будь-яким рецептом класичного зеленого чаю матча. Разова порція – не більше чайної ложки на 100 мл. Залийте пудру водою 80-85 ⁰С (не окропом) і гарненько збийте до однорідного стану.
Особливо смачним виходить матча-латте на молоці. Якщо додати трохи подрібненого фрукта дракона у десерт, смузі, гранолу, йогурт або випічку, у вас моментально підніметься настрій, а в їжі буде набагато більше користі.