Мате "HIERBAS" (трав'яний)

Мікс, створений із зеленого мате, м’яти, липи та меліси.

Походження

Походження традиції чаювання з мате має південноамериканське коріння і є важливою складовою культури регіону. Місцеві мешканці, а згодом і прихильники мате у всьому світі, зазвичай вбачають у такому автентичному чаюванні символ гостинності, який об'єднує людей. 

Якщо ж дотримуватись всіх правил церемонії, під час зустрічі потрібно зібрати коло шанувальників мате та влаштувати чаювання з використанням калабаса і бомбільї. Калабас – посуд для мате, який традиційно виготовляється з невеликого висушеного гарбуза, але доречні також і сучасні варіанти зі скла, кераміки та фарфору. Бомбілья – традиційна спеціальна трубочка з бамбуку/дерева/металу з фільтром із срібла, через яку, власне, і п’ють мате.

Смак і аромат

Компоненти трав’яного збору, – зелений мате, м’ята, липа та меліса, – віддають свої найпотаємніші ароматичні та смакові складові задля того, щоб враження від куштування чаю Мате “Hierbas” (трави) були неперевершеними, дія – тонізуючою, а солодкість, рослинні ноти та гірчинка – оптимально збалансованими. Особливий смак напою Мате “Hierbas” (трави) може задовольнити різні чайні вподобання. Можливо, ваші теж серед них?

Як заварювати й пити мате

Заварювання чаю має дещо екзотичний вигляд, принаймні, для того, хто зустрічається з церемонією вперше. Щоб відчути екзотичні риси індіанського буття в Південній Америці, потрібен особливий посуд: калабас і бомбілья.

Приготування мате: автентичний спосіб

Крок 1. Засипаємо заварку чаю мате у калабас, на ¾ від обсягу. Закриваємо отвір і струшуємо.

Крок 2. Нахиляємо ємність так, щоб мате перемістився до однієї зі стінок і звільнилась невеличка частина донця. Встановлюємо бомбілью у вивільнений простір і після цього вирівнюємо калабас.

Крок 3. Заливаємо у ємність трохи гарячої води з температурою не гарячіше 80°С: вона має змочити заварку.

Крок 4. Знову заливаємо гарячу воду, повністю заповнюючи калабас.

Крок 5. П’ємо мате через бомбілью, доки відчувається смак чаю, і щоразу доливаємо гарячу воду. З кожним наступним ковтком напій стає більш м’яким.

 

Категорія: