Ароматизований "Мате лимон" зі шматочками і пелюстками квітів лимона, соняшника і лимонником.
Особисте свято
Мате – напій, який має своє особисте свято: 30 листопада в Аргентині святкують Національний день мате.
Смак і аромат
Етнічний мате, ароматизований лимонником, містить цедру лимона, завдяки чому має приємний свіжий цитрусовий аромат.
Корисні властивості
Серед оздоровчих властивостей мате: розумова стимуляція, антиоксидантна дія та зниження рівня холестерину. Чай також вживається як енергетичний напій, альтернативний каві. Рослинний склад напою діє стимулююче на нервову систему: покращуються розумова діяльність і концентрація уваги, підвищується енергійність. Чай “Мате лимон” знижує також рівень цукру в крові і загалом позитивно впливає на роботу кровоносної системи, стимулюючи своєчасне надходження кисню до внутрішніх органів і систем.
Як заварювати
Один із способів заварювання мате (етнічного чаю) на порцію: дві чайні ложки на чашку 350 мл і ще одна додаткова – на чайник. Температура води: 95°C. Час заварювання: 1 хвилина.
Особливі умови: пити мате потрібно відразу, як тільки він дещо охолов. Під час традиційного заварювання використовують калабас і бомбілью. При цьому порція заварюваної суміші збільшується до 30 грам, а час вживання (за умови постійного підливання окропу) – до 30 хвилин.