Молочний оолонг

До того, як чай самостійним напоєм, його могли додавати в їжу у якості спецій або ліків. “Молочний оолонг” – напівферментований чай, ароматна альтернатива класиці. Коли щільно скручений зрілий чайний лист розкривається у воді, на ваших очах народжується яскравий тонізуючий напій із характерним смаком.

Смачний подарунок

За часів, коли традиційна чайна церемонія була невід’ємною частиною заручин, одним із подарунків нареченого родині нареченої обов’язково мав бути чай. Напій також подавали гостям у день весілля на знак поваги.

Смак і аромат

Настій світло‐лимонного кольору, в якому ніжна молочна вершковість в ароматі поєднується з легкими рослинними нотами, є бажаним вибором багатьох прихильників мистецтва чаювання. “Візитні картки” молочного оолонгу – спокусливий присмак молока і солодка вершковість. Смак чаю має м'який кремовий відтінок, який з’являється під час обробки сировини. 

Корисні властивості

“Молочний оолонг” багатий антиоксидантами та мінеральними сполуками, до його складу входять кофеїн, ефірні олії, вітаміни групи В, поліфеноли, таніни, ефірні масла, теїн тощо. Завдяки такому насиченому складу, напій вважається природним “антидепресантом”, отже, допомагає набути внутрішньої рівноваги та менш травматично переносити стреси. Споживання чаю сприяє покращенню травлення, освіжає подих та благотворно діє на здоров’я ясен.

Як заварювати

Чай “Молочний оолонг” заварюють водою, температура якої становить 85°С, – для цього достатньо зачекати 5 хвилин після її закипання. Чайник і чашку бажано обдати кип'ятком та висушити, і вже після цього 1 чайну ложку суміші залити невеликою кількістю води. Через 20 секунд “першу воду” зливаємо і заливаємо заново – вже доверху. Воду бажано використовувати чисту джерельну або відфільтровану. Коли скручені кульки перетворяться на листочки, настав час насолоджуватись напоєм. Заварювати “Молочний оолонг” можна кілька разів.

З чим смакує

Крем-мед зі смаком фісташки, що має ніжну повітряну консистенцію, буде цікавим доповненням до чаювання з “Молочним оолонгом”.

Категорія: