Нефритові чаї з жасмином – рідкість у наш час, оскільки вони проходять складний процес натуральної ароматизації. Готова продукція має світло-зелений колір із контрастними білими відтінками та яскравий жасминовий аромат, що відчувається навіть після третього заварювання.
Смак і аромат
Завареному чаю “Кільца Джейд” властивий приємний довгий післясмак, який складається зі свіжих та трохи медових відтінків. Оскільки сприйняття смаку – справа індивідуальна, можливо, декому відкриються також акценти стиглих фруктів.
Легка приємна терпкість чаю “Нефритові кільця жасмин” поєднується з м’яким оксамитовим смаком, які огортають один одного.
Вплив на самопочуття
Напій легко п’ється, миттєво зігріває та покращує настрій. Чай “Нефритові кільця жасмин” налаштовує на позитив, видаляє сонливість, допомагає скинути втому після насиченого робочого дня.
Заварювання
Для отримання запашного корисного напою можна задіяти спосіб проливу. Ополіскування заварника гарячою водою зігріє його зсередини. Зливши першу заварку, додайте чисту воду температурою 60-70°C. Для цього окріп змішайте з кип’яченою водою кімнатної температури з розрахунку 2:1 в окремій посудині. Залийте отриману воду в прогрітий заварник з чаєм.
Якщо ви заварюєте чай проливами вперше, дотримуйтеся базових пропорцій. Співвідношення чаю до води: 5-7 г чаю на кожні 150 мл. Як тільки знайдете свій смак, достатньо буде визначення пропорцій “на око”.
Також можна задіяти традиційний європейський спосіб – з використанням чайнику. Час настоювання: 5-10 хвилин, потім розлийте напій по чашках або перелийте його в окремий посуд. Чай можна заварювати 2-3 рази.