Оолонг "Гора Щастя"

Короткий сонячний ранок на висоті 2500 м над рівнем моря надає чайному листю інтенсивного аромату. Холодні та насичені туманами післяобідні години роблять його смакові якості особливими. Чайне листя вручну згортається у маленькі, жовто-зелені кульки.

Створення

Один із етапів обробки чайного листя – Яо Цин, – коли під час “оббивки” краю листа відбувається неоднорідна ферментація. Завдяки такому впливу “активуються” унікальні корисні сполуки, зокрема, ефірні олії.

Смак і аромат

Світлий лимонно-смарагдовий настій оолонгу “Гора щастя” має збалансовану щільність. Привабливий аромат заворожує нотами ягід та бісквіту. М’який смак містить відтінки білого винограду та освіжаючі риси.

Корисні властивості

Гармонійний вплив на організм зумовлений корисними властивостями молодого, тільки-но набравшого силу чайного листя, що є джерелом таких речовин, як амінокислоти, флавоноїди, теїн, мінеральні сполуки тощо. Оолонг “Гора щастя” підвищує концентрацію уваги, сприяє нормалізації травного процесу і в разі потреби може допомогти покращити загальну функцію шлунково-кишкового тракту. Чай багатий антиоксидантами, які сприяють зміцненню імунної системи та “відповідають” за стабільність емоційного стану. Регулярне вживання напою нормалізує обмін речовин, приносить естетичне задоволення та покращує настрій.

Заварювання

Ви можете використовувати будь-який чайник, але глиняний підходить найкраще. Ополосніть його гарячою водою, покладіть 2-3 г заварки, залийте невеликою кількістю гарячої води і відразу ж злийте її. Додайте ще 200-250 мл гарячої води, яка має бути 85-95°С та закрийте чайник кришкою на 2-3 хвилини. Після того, як листя розкриється, смак і аромат чаю проявлять себе “у всій красі”. Якщо час заварювання збільшити, колір настою стане глибшим, а у смаку з’являться фруктові ноти. Заварювати можна кілька разів.

З чим смакує
Цей чай ідеально доповнюють свіжі вершки, лимон, мед або цукор. Тости з джемом та/або солодка випічка разом з оолонгом “Гора щастя” створюють надихаючу атмосферу на початку дня.

Категорія: