Насичений, яскравий, терпкий смак напою доповнює фруктовий аромат із характерними солодовими тонами. Технологія обробки чайного листя попереджає руйнування його складових у процесі створення і дозволяє виготовляти чай з максимальним вмістом корисних органічних сполук.
Створення
Наньтоу – регіон Тайваню, відомий сприятливими кліматичними умовами для вирощування вишуканих сортів оолонгу. Один з них – “Нефритовий дракон”. Перш, ніж зелений колір скрученого листя почне нагадувати нефрит, чай проходить процес прожарювання. Технічно це проста процедура, проте вона все одно вимагає високої кваліфікації чайного майстра, здатного якісно керувати процесом. Тож над створенням сировини для майбутнього чаю “Нефритовий дракон” встигають “попрацювати”: регулярні опади протягом року, родючий грунт та особлива увага майстрів чайних справ.
Смак і аромат
Оолонг має глибокий смак, в якому можна знайти відтінки цукрової пудри, ноти ментолу та спецій, а також яскравий аромат з рисами стиглого абрикосу та вершків. Колір настою – золотистий з ізумрудним відтінком. Післясмак солодкий і водночас освіжаючий.
Корисні властивості
Чай "Нефритовий дракон" покращує самопочуття, підвищує настрій пробуджує апетит та добре вгамовує спрагу. Напій також має бактерицидні властивості, а його регулярне споживання позитивно відображається на стані шкіри і сприяє нормалізації метаболізму. Оскільки чай містить антиоксиданти, катехіни, L-теанін та вітаміни, його можна вживати як оздоровчий і тонізуючий засіб.
Заварювання
Кількість заварки: 7 г (1,5 чайні ложки) на чайник об’ємом 400 мл. Заварюємо кип'яченою водою 90-95 градусів, настоюємо 20-30 секунд. Заварювати можна 4-5 разів.
З чим смакує
Чай оолонг добре поєднується з в'яленими томатами чері та з будь-якими десертами. Крім того, йому пасуватиме додавання до столу сухофруктів, свіжих фруктів і горіхів.