Чорний чай, що входить до десятки найвідоміших сортів чаю острова Цейлон. Смакові якості напою зробили його одним із європейських бестселерів.
Походження
Сорт “Петтіагала” належить до цейлонський чорних чаїв преміум-класу. Це один з найвідоміших крупнолистових сортів, що культивуються на Шрі-Ланці. Плантації з “Петтіагала” розташовані в районі Дімбула, а збір урожаю припадає на період, коли чайне листя максимально насичене корисними сполуками, – це січень і лютий, як не дивно.
Природні цінності
Після відбору чайного листя, яке відповідає високим стандартам якості, сировину відправляється на обробку, де кожен листочок скручується в тонкий джгут, а потім піддається ферментації. Весь процес виробництва спрямований на забезпечення зберігання в готовому напої природних властивостей і смаку.
Смак і аромат
Аромат чаю багатий і глибокий, – такий, що дарує відчуття затишку та тепла. Готовий напій пахне медом і трояндами, а настій виблискує мідно-червоним кольором. Післясмак чаю “Петтіагала” містить ноти в'яленої вишні. Шанувальники визнають смак цього збору досконалим, м'яким і збалансованим.
Заварювання
Перед безпосереднім заварюванням бажано прогріти чайник окропом, після чого його злити. Бажана кількість заварки для одного заварювання 3-4 чайних ложки. Додаємо 350-400 мл чистої води з температурою 90-95°С і залишаємо для настоювання протягом приблизно 1-2 хвилин. Шанувальники більш міцного чаю можуть обгорнути чайник рушником і залишити на бажаний час.
До чаю
Разом із чаєм “Петтіагала" смакуватиме фруктово-горіховий мікс, до складу якого входять цукати манго, кеш'ю та журавлина. Під час сніданку до напою пасуватимуть сирники зі сметаною або джемом.