Пуер - легенда серед чаїв, що пройшла крізь століття. У якомусь сенсі саме цей чай відноситься до одного з найзагадковіших чаїв світу, але протягом усього часу існування він залишається найпопулярнішим. Його можна порівняти з хорошим якісним вином, яке з роками стає смачнішим, ціннішим.
Чай названий на честь повіту Пуер, який знаходиться у провінції Юннань. Сюди для продажу звозилася вся чайна продукція. Зараз у провінції зосереджено майже все виробництво чаю у Китаї. Вік багатьох дерев на юньнаньських плантаціях сягає понад тисячу років. Чай з листя цих старих дерев особливо популярний і унікальний.
Пуер імператора відрізняється не тільки високою якістю, дивовижним смаком та корисними властивостями, а й формою. Пресований чай має форму медалі з відбитком героя багатьох міфів – дракона.
Склад
Пуер імператора – крупнолистовий постферментований чай, виготовлений із цілого листя, зібраного з чайних дерев у провінції Юньнань.
Колір, аромат, смак
Темний, густий настій з витриманим ароматом сухофруктів з горіховими та персиковими нотками. Смак горіхово-карамельний, терпкий, післясмак довгий.
Корисні властивості
Як і будь-який пуер, цей чай має безліч позитивних ефектів на організм людини:
- нормалізує сон;
- знижує почуття голоду;
- вгамовує спрагу;
- покращує процес кровотворення;
- знижує рівень глюкози та холестерину;
- позитивно впливає на роботу серцево-судинної системи;
- активує мозкову діяльність.
Спосіб заварювання
Для заварювання цього чаю знадобиться вода, температура якої становить 90-95°С. 1 порція листа заливається 200 мл води. Перед заварюванням чайний лист рекомендується промити, щоб він зміг повністю розкритися та передати свій неповторний аромат та смак.
Кількість заварювань 5-6.
Порадуйте себе чашкою елітного китайського чаю – подаруйте собі гарний настрій та бадьорість на весь день!