Всесвітньо відомий зелений чай з високим вмістом чайної бруньки, що має легкий аромат і насичений смак з легкою гіркуватістю.
Походження
Класичний зелений чай “Рецепт Мао” збирають на схилах Хуан-Шаню або Жовтої гори, – однієї з вершин східного Китаю. Чайні плантації розташовані у природно захищеній гірській місцевості на висоті 4 км над рівнем моря.
Завдяки майже ідеальним умовам вирощування кущів майстри чайних справ називають “Рецепт Мао” чаєм хмар і туманів. Збір чайного листя починається ранньою весною. Згідно з традиційними вимогами, його і бруньки обробляють саме в день збору.
Смак і аромат
Готовий чай “Рецепт Мао” має світло-золотистий колір та приємний збалансований рослинний смак з акцентом на легку терпкість. У ніжному ароматі напою можна відчути квіткові риси орхідеї та фруктів. Яскраво виражений післясмак освіжає та бадьорить одночасно.
Оздоровчий вплив
Регулярне вживання зеленого класичного чаю допоможе налаштувати обмін речовин в організмі, а також схуднути у разі наявності такої потреби. Проте, щоб точно отримати бажані результати, чаювання варто поєднувати з контролем харчування та фізичною активністю.
Заварювання
Використання бутильованої або фільтрованої води – одна з бажаних умов для приготування по-справжньому смачного напою. Прогріваємо чайне листя невеликою кількістю гарячої води, після чого відразу її зливаємо, – таким чином чай промивається та “пробуджується”.
На 150-200 мл води потрібна 1 чайна ложка сухої заварки. Наповнюємо чайник нагрітою до 70°C водою та чекаємо 1-2 хвилини. Заварений чай розливаємо по чашках.
Спосіб проливу передбачає до 5 заварювань. Час настоювання щоразу можна збільшувати на 30 с, – смак буде змінюватися. Кількість сухого чаю, як і час витримки, обирайте, враховуючи власні уподобання.