Історія Шу Пуера недовга, на відміну від Шен Пуерів. Технологія виготовлення була розроблена в Куньмінському університеті (Юньнань) у минулому столітті, у сімдесятих роках. Вона дозволяє виготовити чай, що нагадує зістарений Шен Пуер, але з іншим смаком. Йдеться про технологію во дуй (вологе скиртування) або сквашування. Ферментація здійснюється під впливом вологи, мікроорганізмів та високої температури. В результаті відбуваються хімічні процеси, що безпосередньо впливають не тільки на смакові, але і на корисні властивості продукту.
Шу Пуери мають важливу перевагу. Вони не потребують тривалого зберігання і, відповідно, старіння, так як на виході вже виходить повноцінний чай, готовий до вживання. Навіть, якщо продукту не більше року, він має приємний смак і аромат, а також позитивно впливає на організм.
Склад
Шу Пу Ер "Гурман" з лотосом (Медаль) складається з високоякісного чайного листя та добавки у вигляді лотоса, спресованих у формі медалі.
Колір, смак, аромат
Настій насиченого карамельного кольору з добре вираженим ароматом лотоса, в якому явно простежуються характерні для Шу Пуерів землисті і дерев'яні нотки. На смак напій міцний, солодкуватий із квітковими нотками. Насолода спостерігається і в післясмаку.
Корисні властивості
Шу Пу Єр "Гурман" з лотосом (Медаль) – чай, який здатний повністю замінити каву завдяки високому вмісту в ньому кофеїну. Серед основних позитивних впливів на організм можна назвати кілька основних:
- бадьорить, тонізує, покращує настрій;
- позитивно впливає на жіноче здоров'я;
- покращує роботу травної системи;
- сприяє схудненню;
- має омолоджуючу дію.
Спосіб заварювання
Для заварювання цього чаю знадобиться вода, температура якої становить 90-95°С. 1 порція листа заливається 200 мл води. Перед заварюванням чайний лист рекомендується промити, щоб він зміг повністю розкритися та передати свій неповторний аромат та смак.
Кількість заварювань 5-6.
Порадуйте себе чашкою елітного китайського чаю – подаруйте собі гарний настрій та бадьорість на весь день!