Снігова брунька – зелений чай, повна назва якого Емей Сюе Я, що в перекладі означає Снігові бруньки з гори Емей. Вирощують його на висоті 800-1200 метрів на горі Емейшань, яка у Китаї вважається священною. Цей сорт чаю відомий з періоду правління династії Сун та Мін. Вперше записи про нього з'явилися в сьомому столітті в древніх китайських чайних канонах.
Опис
Високогірний чай культивується на схилах у стародавніх лісах провінції Сичуань. Регіон має одну важливу особливість. У березні ще на чайних плантаціях лежить сніг. Тому бруньки на чайних кущах розпускаються під сніговою ковдрою. Сніг із заморозками захищають рослини від різних хвороб та комах.
Велике чайне листя скручене в оригінальні виті спіральки. Виробляють чай із «флеші» – срібної бруньки та кількох перших листочків. Збирається він ранньою весною. Саме листя має чарівний легкий квітковий аромат, який згодом передається і напою. На листочках спостерігається сріблясто-білий пух, а чаїнки мають сіро-зелений колір.
Ще одна відмінність від інших сортів – це набуття характерної форми та виду листа під час вялення його на відкритому повітрі. Хоча, ручне скручування при виробництві також присутнє.
Склад
У складі чаю виключно перші ніжні, пухові молоді бруньки та листочки.
Колір, аромат, смак
Чай Снігова брунька при заварюванні забезпечує настою світло-зелений колір. Аромат напою свіжий та яскравий. На смак чай оксамитовий, гладкий, освіжаючий з трав'янистими нотками.
Корисні властивості
Снігова брунька – чай, який освіжає, бадьорить, рятує від спраги. Крім цього він забезпечує і лікувальну, цілющу дію:
- знімає втому та напругу;
- тонізує, підвищує концентрацію уваги;
- підвищує працездатність;
- покращує роботу травної системи;
- допомагає позбутися зайвої ваги;
- має антибактеріальну та протизапальну дію;
- нормалізує рівень цукру у крові;
- нормалізує артеріальний тиск;
- відновлює вуглеводний та жировий баланс.
Спосіб заварювання
Один із варіантів заварювання зеленого елітного чаю – чайна ложка листя на чашку 350 мл і ще одна додаткова – на чайник. Заварювати 3-5 хвилин при температурі 85° C.
Особливі умови: заварювати 3-5 разів.
Дозвольте собі насолодитися чудовим та корисним напоєм, отримайте задоволення, відчуйте неповторний смак елітного чайного напою!