Сніжна брунька

Снігова брунька – зелений чай, повна назва якого Емей Сюе Я, що в перекладі означає Снігові бруньки з гори Емей. Вирощують його на висоті 800-1200 метрів на горі Емейшань, яка у Китаї вважається священною. Цей сорт чаю відомий з періоду правління династії Сун та Мін. Вперше записи про нього з'явилися в сьомому столітті в древніх китайських чайних канонах.

Опис

Високогірний чай культивується на схилах у стародавніх лісах провінції Сичуань. Регіон має одну важливу особливість. У березні ще на чайних плантаціях лежить сніг. Тому бруньки на чайних кущах розпускаються під сніговою ковдрою. Сніг із заморозками захищають рослини від різних хвороб та комах.

Велике чайне листя скручене в оригінальні виті спіральки. Виробляють чай із «флеші» – срібної бруньки та кількох перших листочків. Збирається він ранньою весною. Саме листя має чарівний легкий квітковий аромат, який згодом передається і напою. На листочках спостерігається сріблясто-білий пух, а чаїнки мають сіро-зелений колір.

Ще одна відмінність від інших сортів – це набуття характерної форми та виду листа під час вялення його на відкритому повітрі. Хоча, ручне скручування при виробництві також присутнє.

Склад

У складі чаю виключно перші ніжні, пухові молоді бруньки та листочки.

Колір, аромат, смак

Чай Снігова брунька при заварюванні забезпечує настою світло-зелений колір. Аромат напою свіжий та яскравий. На смак чай оксамитовий, гладкий, освіжаючий з трав'янистими нотками.

Корисні властивості

Снігова брунька – чай, який освіжає, бадьорить, рятує від спраги. Крім цього він забезпечує і лікувальну, цілющу дію:

  • знімає втому та напругу;
  • тонізує, підвищує концентрацію уваги;
  • підвищує працездатність;
  • покращує роботу травної системи;
  • допомагає позбутися зайвої ваги;
  • має антибактеріальну та протизапальну дію;
  • нормалізує рівень цукру у крові;
  • нормалізує артеріальний тиск;
  • відновлює вуглеводний та жировий баланс.

Спосіб заварювання

Один із варіантів заварювання зеленого елітного чаю – чайна ложка листя на чашку 350 мл і ще одна додаткова – на чайник. Заварювати 3-5 хвилин при температурі 85° C. 

Особливі умови: заварювати 3-5 разів.

Дозвольте собі насолодитися чудовим та корисним напоєм, отримайте задоволення, відчуйте неповторний смак елітного чайного напою!

Категорія: