“Срібна мавпа” – чи не найкращий вибір для першого знайомства з китайським зеленим чаєм. Цей особливий автентичний смак легко запам’ятати, щоб в подальшому швидко повертатися до приємних смакових вражень, знову заварюючи улюблений чай.
Походження
Для формування чаю “Срібна мавпа” використовують бруньку разом із двома сусідніми листочками, що тільки-но розпустилися. Кожний листочок вкритий тонкими ворсинками, що робить його символічно схожим із хвостиком мавпи. Ця схожість зрозуміла, адже аналогія народилася в чайному серці Піднебесної.
За традиційними поглядами китайського народу, мавпа “відповідає” за довголіття та підвищення соціального становища. У народних ремеслах часто зустрічається сюжет, де мавпа зображена з персиком – символом довгого життя.
Смак і аромат
Характер завареного напою – легкий і надзвичайно витончений. Аромат – квітково-медовий із цитрусовими акцентами, впродовж чаювання можна також відчути характерну кислинку.
Смак злегка терпкуватий і позбавлений гіркоти. У готовому вигляді напой може мати колір з різними відтінками: від яскравого помаранчево-жовтого до прозоро-золотистого.
Властивості
Чай “Срібна мавпа” якнайкраще підходить для вечірньої релаксації після напруженого дня. Буддійські ченці шанують його та п’ють між медитаціями. Чай гармонізує свідомість, покращує розумову діяльність.
Заварювання
Рекомендується заварювати 3-4 хвилини при температурі води 85°С. Для однієї порції чаю потрібно 5-7 кульок на 250 мл води.