Тегуаньінь Цинсян

Походження

Китайська культура чаювання існує кілька тисяч років. Коли люди тільки відкрили для себе чай, тривалий час вони вважали його ліками, і тільки згодом напій почали використовувати для втамування спраги. Сьогодні ж чай і все, що з ним пов’язано, – особливий шар культурної спадщини, який має своїх шанувальників і гурманів.

“Цин сян”

“Цин сян” – особливість виробництва чаю з мінімальним обсмажуванням сировини. Мистецтво створення Те Гуань Інь є досить складним, адже, коли процес наближається до завершення, сировина обсмажується за дуже низької температури: в цей момент з’являється впізнавана риса чаю – легке глазурування, схоже на іній.

Смак і аромат

Готовий напій має шавлійно-зелений колір з легким блиском. Смак чаю Те Гуань Інь Цинсян є насиченим, терпким і солодкуватим водночас, у ньому відчуваються нотки меду, деревний присмак, тонкі фруктові риси. Аромат напою органічно увібрав у себе квитковий акцент магнолії, який підкреслює елегантну гармонію солодкості і терпкості. 

Корисний вплив на здоров’я

Чай Те Гуань Інь Цинсян містить антиоксиданти: катехіни та флавоноїди. Ці сполуки мають оздоровчий вплив на організм, “турбуються” про збереження здоров’я шкіри. Регулярне усвідомлене споживання чайного напою допомагає підтримувати в нормі рівень артеріального тиску, що може значно зменшити ризик серцево-судинних захворювань. Чай Те Гуань Інь Цинсян містить амінокислоту л-теанін, яка має здатність сприяти розслабленню і підвищенню настрою. Напій також може бути корисним для тих, хто дотримується дієти, адже він допомагає контролювати апетит і гармонізує обмін речовин. До складу чаю також входить теїн, “відповідальний” за бадьорість, концентрацію та покращення роботи мозку.

Як заварювати

Смачний та ароматний чай, який витримує близько п’яти проливів. Перший спосіб: вибір посуду для заварювання чаю залежить від виду заварки, який ви обрали, а також від ваших власних уподобань. Кожен вид посуду має свої переваги і додає свою лепту до чайного досвіду. Для заварювання візьміть 2-3 грама чаю на 150 мл води температурою 90-95°C. Завдяки дії гарячої води, чайне листя розкриється через 30-60 секунд. Після зливання “першої води” чай можна заварювати від 5 до 7 раз.

Другий спосіб: на порцію використовуємо 6-8 г заварки та 350-500 мл води. Час заварювання: 3-5 хвилин при температурі 85°C. Особливі умови: заварювати 3-5 разів.

Категорія: