Унікальний чай оолонг з району Ганде, повіт Аньсі, виготовлений за технологією “нун сян”. Нун сян – спосіб обробки сировини, за яким виробляються оолонги довготривалого прожарювання для тривалішого збереження смакових та ароматичних якостей.
Смак і аромат
Смак чаю Те Гуань Інь Нунсян – це поєднання лагідності та вишуканості з ніжними солодкими нотами та легкою гіркотою. Під час заварювання зелені гранули скручених пагонів чаю розкриваються і дарують чаєманам насичений квітково-трав'янистий смак. Готовий напій – прозорий, з легким зеленувато-жовтим відтінком. Свіжі ноти, вишуканий аромат, тонка фруктова кислинка у тривалому післясмаку, – букет вражень від чаю Те Гуань Інь Нунсян справді вишуканий.
Оздоровчі властивості
Унікальний оолонг має натуральний кавово-карамельний відтінок аромату, – саме ця риса, як вважають китайці, сприяє розслабленню та відновленню, тож Те Гуань Інь Нунсян рекомендований всім, хто схильний до частих стресів.
Заварювання
Заварюють чай гарячою водою (80-85°С) у фарфоровому гайвані або чайнику з пористої глини. Пропорція: 6 г на 100 мл. Час першого настоювання – близько 5-7 секунд. Після цього можна робити короткочасні заварювання (1-2 секунди), за бажанням збільшуючи час настоювання для кожного наступного кроку. Чай можна заварювати до 12 разів.
У якому посуді найкраще заварювати чай
Залежно від виду чаю і особистих уподобань, ви можете обрати посуд для заварювання. Чайний чайник (гонгфу чайник) має широкий отвір для води та коротку носову частину, що полегшує точний контроль над часом наливання та температурою води. Гайвані – китайські чаші з кришкою без ручки – використовують для різних видів чаю, включаючи оолонг, пуер, зелений та інші. Кожен листочок в них розкривається повною мірою, доповнюючи своїми властивостями смак і аромат напою.