Вінець слави – це один із зв'язаних чаїв. Історія виникнення чаїв цієї категорії покрита таємницею. На думку одних істориків зв'язані чаї з'явилися кілька століть тому бо згадки про них присутні у стародавніх джерелах літератури. Інші впевнені, що цей чайний різновид ще зовсім молодий і виник кілька десятиліть тому на заході. Обидві версії мають право на існування.
Технологія виробництва повністю ручна. Як сировину застосовують найкорисніші, слабко ферментовані сорти. Їм притаманна підвищена гнучкість, тому надати продукту потрібну форму нескладно.
У процесі виробництва чай проходить усі традиційні стадії: шацин, скручування, просушування. Головною складовою є сухоцвіт. Зневоднюють квіти в результаті просушування на відкритому повітрі або у спеціальних камерах.
Склад
Висушені чайні листочки, обгорнуті довкола сухої квітки лічі.
Колір, аромат, смак
Настій золотистого кольору з м'яким, ніжним смаком з відтінком личі та ненав'язливим ароматом лугових квітів.
Корисні властивості
Зв'язаний чай Вінець слави має чимало цілющих ефектів:
- детоксикація організму;
- сприяє покращенню відтоку жовчі;
- покращує роботу кишківника;
- сприяє виведенню з організму надлишкової рідини;
- зміцнює стінки судин та покращує діяльність серцевої системи;
- позитивно впливає на здоров'я ротової порожнини та зубів;
- активує регенерацію клітин та уповільнює процеси старіння;
- покращує роботу ШКТ;
- сприяє зняттю втоми;
- сприяє зниженню ваги;
- підвищує працездатність.
Спосіб заварювання
Важливо використовувати скляний посуд. Ємність слід попередньо обдати окропом, після чого залити в неї 150 мл води, температура якої 85-95° С, і опустити туди бутон. Через 3-4 хвилини квітка розкриється повністю і можна розпочинати чаювання.
Особливі умови: заварювати можна до 4 разів.
Подаруйте собі дивовижний ніжний напій та отримайте насолоду від його надзвичайного смаку!