“Сонячна їжа” – так називають ягоди годжі мешканці Азійської частині континенту. Натуральне джерело життєвої енергії та сили має багато корисних властивостей. Ягоди годжі одночасно є й ласощами, які подарувала людям сама природа.
Переваги для здоров’я
Серед переваг плодів годжі, які позитивно впливають на здоров’я, – нормалізація обміну речовин, сприяння зміцненню кісток, профілактика погіршення зору та інші. Вживання чаю з годжі допомагає й посилити захисні можливості організму у протистоянні вірусним та інфекційним захворюванням, покращує якість роботи мозку, увагу, пам’ять та здатність до концентрації; знижує рівень холестерину та нормалізує рівень цукру. Вісім із дев’ятнадцяти амінокислот, що входять до складу ягід годжі, - незамінні, – тобто такі, що повинні обов’язково надходити з їжею, адже організм не може їх синтезувати самостійно.
Заварювання
Чай: для заварювання вистачить кілька плодів. Додавати ягоди годжі можна як до класичного чаю, так і заварювати напій у чистому вигляді. Отриманий чай бажано вживати без цукру, а от додавання лимону або меду додасть напою смакових акцентів. Чай з ягід годжі допоможе підняти настрій, відновити сили після перевтоми, прийти в норму після стресу.
Швидка вітамінна допомога: на 0,5 л води потрібно 50 ягід годжі. Заварюємо в невеликому заварнику або термосі, після чого настоюємо 30 хвилин. Пити по 0,5 склянки, – бажано, мінімум, двічі на день. Ягоди також придатні для вживання: гарно смакують у поєднанні з десертами та коктейлями.
Також інформацію про ягоди годжі, їх властивості та способі вживання - в цій статті http://osmantus.ua/uk/content/yagodi-godzhi-chudo-z-gimalayiv