Зелена кава - кавові зерна, які отримують з плодів кавового дерева, і які не проходили ні одну термічну обробку. За смаком зелена кава віддалено схожа на звичайну обсмажену, однак особлива суміш властивих тільки їй ароматичних масел надає їй неповторний насичений трав'янистий аромат і терпкий смак. До того ж, зелена кава знаменита своїми корисними властивостями.
Факти про зелену каву:
- Зелена кава містить більше 1200 біологічно активних речовин.
- Зелена кава багата на хлорогеновую кислоту, яка є потужним антиоксидантом, який очищає організм від вільних радикалів.
- Японські вчені, шляхом багатьох клінічних випробувань, довели, що поєднання кофеїну і хлорогенової кислоти істотно зменшує рівень поглинання жирів і зменшує жирові відкладення. Споживання зеленої кави в рамках цільової дієти значній мірі сприяє загальному схудненню.
- Дубильні кислоти і пуринові алкалоїди (кофеїн) стимулюють роботу серцево - судинної системи і сприяють загальної тонізації організму.
- Також вчені вказують на прямо пропорційну дію зеленої кави на зниження артеріального тиску - чим більше зеленої кави ви споживаєте, тим нижче буде Ваше тиск (хронічні хворі, безумовно, повинні порадитися з лікарями).
- Хлорогенова кислота може, крім того, знижувати рівень глюкози в крові, і таким чином зелена кава може бути допоміжним засобом для хворих на діабет.
Спосіб підготовки зерен до споживання:
Для вашої зручності кавові зерна вже розмолоті, так як в домашніх умовах розмолоти зелена кава може виявитися проблематично.
Заварювання.
Зелену каву заварюють звичайним способом, тобто в турці (джезві) або в гейзерній кавоварці. Запарювання такої кави (так званий польський спосіб) істотного ефекту не дає. Час заварювання - визначається доведенням до кипіння.
Для посилення ефекту жиро-спалювання іноді додають імбир, який суттєво покращує аромат і смак, і одночасно сам по собі є ефективним дієтичним засобом.
Однак, слід пам'ятати, що впливає на наше здоров'я не сам продукт, а більше - його міра.