Вишуканий зелений чай зі значним вмістом чайної бруньки. Відомий класичним смаком і стійким свіжим ароматом. У Китаї про чай “Зелений оксамит” кажуть, що він “добірний і добрий”. Цей зелений чай багатий на чайну бруньку, завдяки чому його смак м’який, аромат – витончений, а ефект від чаювання – тонізуючий.
Походження
“Зелений оксамит” – це класичний китайський чай, для виготовлення якого молоде листя разом із бруньками збирають рано навесні. Далі листя вручну скручують у смарагдові спіралі та висушують.
Смак і аромат
Настій чаю “Зелений оксамит” має світлий золотистий колір, а його багатогранний характер приваблює розкриттям смакових особливостей. На початку знайомства головують солодкуваті квітково-медові та рослинні ноти. Потім – шар за шаром розкриваються відтінки квітів липи та трав’яні риси. Завершує смакову “подорож” тривалий та злегка терпкуватий післясмак. Загалом “Зелений оксамит” захоплює та дарує враження занурення у світ весняно-літнього тепла.
На що звернути увагу під час вживання чаю? Зокрема, на те, що варто пити лише свіжозаварений настій і не залишати його на вечір або навіть на інший день, адже з часом готовий чай втрачає свої смакові та ароматичні властивості, а колір настою набуває бурого відтінку за рахунок окислення танінів.
Оздоровчий вплив
Чай “Зелений оксамит” наповнює енергією, має потужну тонізуючу дію, природно освіжає та втамовує спрагу. Напій корисний як в гарячому, так і в холодному вигляді. Вживання зеленого чаю сприяє підвищенню імунітету та покращенню стану шкіри.
Заварювання
Один із способів заварювання класичного зеленого чаю з розрахунку на одну порцію: чайна ложка чаю на 350 мл води та ще одна додаткова – на чайник. Час заварювання: 2-3 хвилини при температурі 95°C.
Також пропонуємо спробувати інший спосіб: використовуйте воду температури 70-80°C і час настоювання 3-4 хвилини. Особливі умови: заварювати 2-3 рази.