Зелений з бергамотом

Чай та бергамот

Існує легенда про початок ароматизації чаю Бергамотом. У 1838 році британське судно випливало з Індії до Великобританії з вантажем чаю та бергамотової олії. Під час шторму сталося так, що ємності з маслом були пошкоджені, і вона потрапила в пакунки з чайним листям. Власник судна не зміг просто так викинути обидва дорогі продукти і в Англію прибув вже ароматизований чай. Британцям така композиція припала до смаку, тому і зелений, і чорний чай із бергамотом користуються заслуженою популярністю.

Смак та аромат
Ніжний та м'який смак зеленого чаю, посилений оригінальним ароматом бергамоту, заявляє про себе з першої хвилини заварювання. Висушені пелюстки мальви та волошки надають напою візуальну привабливість та легкий трав'яний відтінок. Відчутною та заключною нотою в чайній композиції залишається бергамот.

Оздоровча дія
Не тільки смак та аромат цінують чай “Зелений з бергамотом” його шанувальники, але й корисні властивості: вміст вітамінів С та А та мікроелементів калію та магнію сприяє покращенню загального стану здоров'я. Органічний екстракт бергамоту має заспокійливу дію, знижує рівень холестерину та сприяє концентрації уваги.

З чим подобається
Перш за все, цей чай їсть мед, а також гармонійно поєднується з горіхами кешью, мигдалем, хрустким печивом та стравами із сиру.

Заварювання
Чай потрібно заварювати гарячою водою 80-85°С та наполягати не менше 4 хвилин. Для заварника ємністю 200-250 мл достатньо 1 чайної ложки чаю. Якщо дотримуватися британських традицій і правил чаювання, слід спочатку в чашку покласти цукор, а потім наливати готовий напій.

Інший спосіб заварювання зеленого ароматизованого чаю: на порцію (350 мл) – чайна ложка чаю та ще одна додаткова – на чайник. Час заварювання: 2-3 хвилини за 95°C. Особливі умови: заварювати 2-3 рази.

Існує легенда про початок ароматизації чаю Бергамотом. У 1838 році британське судно випливало з Індії до Великобританії з вантажем чаю та бергамотової олії. Під час шторму сталося так, що ємності з маслом були пошкоджені, і вона потрапила в пакунки з чайним листям. Власник судна не зміг просто так викинути обидва дорогі продукти і в Англію прибув вже ароматизований чай. Британцям така композиція припала до смаку, тому і зелений, і чорний чай із бергамотом користуються заслуженою популярністю.

Смак та аромат
Ніжний та м'який смак зеленого чаю, посилений оригінальним ароматом бергамоту, заявляє про себе з першої хвилини заварювання. Висушені пелюстки мальви та волошки надають напою візуальну привабливість та легкий трав'яний відтінок. Відчутною та заключною нотою в чайній композиції залишається бергамот.

Оздоровча дія
Не тільки смак та аромат цінують чай “Зелений з бергамотом” його шанувальники, але й корисні властивості: вміст вітамінів С та А та мікроелементів калію та магнію сприяє покращенню загального стану здоров'я. Органічний екстракт бергамоту має заспокійливу дію, знижує рівень холестерину та сприяє концентрації уваги.

З чим подобається
Перш за все, цей чай їсть мед, а також гармонійно поєднується з горіхами кешью, мигдалем, хрустким печивом та стравами із сиру.

Заварювання
Чай потрібно заварювати гарячою водою 80-85°С та наполягати не менше 4 хвилин. Для заварника ємністю 200-250 мл достатньо 1 чайної ложки чаю. Якщо дотримуватися британських традицій і правил чаювання, слід спочатку в чашку покласти цукор, а потім наливати готовий напій.

Інший спосіб заварювання зеленого ароматизованого чаю: на порцію (350 мл) – чайна ложка чаю та ще одна додаткова – на чайник. Час заварювання: 2-3 хвилини за 95°C. Особливі умови: заварювати 2-3 рази.

Категория: