Шу Пуер з листям лотосу

Час для себе

Розкішний сад, навіть уявний, де кожен подих наповнюється квітковим ароматом, – найкраще місце для опанування традиційних цінностей чайної культури. Знайти час для самопізнання – це не завжди і не обов’язково про медитацію. Вдалий початок – чаювання з чаєм “Шу Пуер з лотосом”. Природно поєднуючи силу пуеру і властивості квітки, цей напій є природним засобом збереження гармонії тіла і душі. У Китаї вірять, що, якщо під час вдихання аромату лотоса загадати бажання, воно обов'язково здійсниться.

Смак і аромат

При заварюванні напою утворюється достатньо міцний настій, проте в ньому органічно проявляється легка солодкість, яка продовжується в післясмаку. Наявність ноток квітки в ароматі не перебивають класичний пуер, а доповнюють його. Смак чаю розкривається в гармонійному поєднанні ніжного фруктового фону з легкою гіркуватістю. Колір настою світлий, ближче до ніжно-бурштинового.

Корисні властивості

Чай “Пуер з лотосом” має тонізуючу дію та допомагає знижувати рівень цукру в крові. Регулярне вживання напою сприяє покращенню обміну речовин та перешкоджає розвитку анемії, підтримуючи рівень гемоглобіну в нормі. Напій відомий також здатністю покращувати травлення, стимулювати розумову діяльність і фізичну активність, підвищувати рівень енергійності тощо. Серед інших цілющих властивостей чаю – позитивний вплив на настрій. Чай “Пуер з лотосом” допоможе розслабитись ввечері та набратися сил вранці.

Заварювання

Використовуємо воду з температурою 95-98°C. На 6 г заварки потрібно 150-180 мл води і час настоювання 2-3 хвилини. За умови заварювання проливами час настоювання триватиме 10-15 секунд. Заварювати “Пуер з лотосом” можна кілька разів, спостерігаючи за зміною відтінків смаку та аромату.

З чим смакує
Спробуйте “до пари” з чаєм класичний чізкейк “Нью-Йорк”.

Категорія: