Дарджилінг Бадамтам, FTGFOP1

Чайна історія Індії

Чайна історія Індії почалася в Гімалайських горах і передгір'ях, – саме тут протягом багатьох століть зростали дикі кущі чаю. З 30-х років XIX століття у цій місцевості з'явились великі чайні плантації, з часом запрацювала Ост-Індійська компанія, і індійський чай розпочав свій шлях до заслуженого успіху та популярності. Сьогодні Індія посідає друге місце (перше – Китай) за обсягом експорту чаю.

Походження

Дарджилінг – це на 100% листовий чай, а чайні плантації мають вигляд терас, які розташовані на крутих гірських схилах. Сировину для майбутнього Дарджилінг Бадамтам, FTGFOP1 збирають виключно вручну, тож дбайливе поводження з кожним листочком – одне з обов'язкових правил роботи майстрів чайних справ.

Корисний вплив на здоров’я

До складу чаю Дарджилінг Бадамтам, FTGFOP1 входить кофеїн, який має прямий вплив на роботу мозку. Ця речовина водночас стимулює розумову діяльність та обмінні процеси в організмі. Завдяки її властивостям нівелюється відчуття втоми, покращується концентрація уваги і підвищується настрій. Така дія кофеїну є бажаною для тих, хто потребує достатньої кількості енергії протягом тривалого часу. 

Смакові особливості

Настій чорного чаю Дарджилінг характеризується міцним і насиченим смаком, який продовжується в ароматних фруктових нотах.

Заварювання

Використання розсипного чаю є зручним і простим. Для отримання напою золотавого кольору і розкриття всіх його смакових рис заварку «Дарджилінг Бадамтам» варто покласти в прогрітий чайник у кількості 1-2 чайних ложок. Далі вміст заварника заливаємо гарячою і залишаємо настоятися 7-10 хвилин.

Експериментуючи з кількостью заварки, ви можете отримати більш чи менш міцний напій. Якщо під час заварювання додати трошки кориці, мускатного горіху або інших спецій, прянощі зіграють роль пікантного акценту. Таке поєднання складових вигідно підкреслить елегантність чаю «Дарджилінг Бадамтам».

Категорія: