Анжі (білий чай)

Цей білий чай з Анжі має характерний яскраво-зелений колір заварки, солодкий смак та довгий присмак. Наділений багатим ароматом, він також містить велику кількість теїну.

Походження

Починаючи з середини березня і до початку квітня листя чайних кущів збирають для створення білого чаю Анжі. Збір триває лише протягом трьох тижнів. Вміст високої кількості цінних сполук, зокрема, амінокислот,  робить смакові якості чаю особливими.

Унікальна автентичність

Назва "білий чай" з’явилася завдяки автентичному виду чайного куща Бай Е No. 1. Коли щовесни у певний період часу середня денна температура стає нижче 23 градусів, типси, – нерозкриті листові бруньки цього виду, – залишаються з дефіцитом хлорофілу і набувають світлого сріблясто-нефритового або жовто-білого забарвлення. Проте, чай, зібраний у цей період, зберігає свій колір як під час сушіння, так і під час заварювання.

Смак і аромат

Настій смарагдового кольору відрізняється солодкуватим ароматом з нотами яблука та свіжої зелені. Насичений багатий смак напою привертає увагу гурманів, злегка бадьорить, тонізує та надихає.

Оздоровча дія

Білий чай Анжі підвищує розумову і фізичну активність. Певною мірою він також сприяє прискоренню обмінних процесів в організмі, оскільки містить вітамін Е, що діє як антиоксидант.

Заварювання

Заварка: 3 г чая на 500-540 мл води. Порцію листя варто використати для 3-4 заварювань. Бажано звертати увагу на температуру води: 80-85°C будуть оптимальними для отримання з напою максимальної користі та розкриття його найкращих властивостей.

Категория: