У наші дні чай є одним із найпопулярніших та затребуваних напоїв. Про те, як насправді виник цей унікальний напій, точних відомостей немає. Але так як у себе на батьківщині, у Китаї, він став справжнім надбанням, є чимало легенд. В одній із них говориться, що приблизно 3000 років тому імператор Шен Нун поставив на вогонь казан з водою. У киплячу воду випадково впало з дерева кілька чайних листочків. Вода змінила свій колір, і імператор вирішив спробувати її. Йому настільки сподобався смак напою, що з того часу його почали готувати при дворі. Поступово чай поширився по всій території Китаю.
"Золота брунька" - пуер, відомий своєю високою якістю. Сировину у вигляді бруньок та молодих листочків чайного дерева збирають у провінції Юньнань напровесні. У цьому регіоні кліматичні умови сприятливі для вирощування чайних дерев та отримання високоякісного продукту.
Слід зазначити, що кількість виробників пуеру "Золота брунька" обмежена. У процесі виготовлення доводиться працювати з сировиною, що легко псується. Тому виготовляють такий чай лише найдосвідченіші з них.
Склад
Основна сировина – бруньки чайних дерев. Додатково використовується молоде листя. Обидва компоненти змішують у певних пропорціях, де переважають чайні бруньки.
Колір, аромат, смак
Настій має червоно-коричневий відтінок, прозорий. Аромат спокійний, теплий, фруктовий, пряний, що трохи нагадує класичний аромат пуерів. Смак напою насичений, бархатистий, що поєднує ноти тропічних соковитих фруктів, лісового горіха, прянощів і деревної кори.
Корисні властивості
Пуер "Золота брунька" є відмінним тонізуючим засобом, що допомагає відновити сили. Але це далеко не всі цілющі властивості цього чудового, неймовірно смачного напою. Він забезпечує організму досить багато позитивних ефектів:
- є ефективним онкопротектором, завдяки високому змісту типсів;
- підвищує імунітет;
- зміцнює серцево-судинну систему;
- знімає запальні процеси;
- виводить із організму токсини;
- має антибактеріальну, сечогінну дії.
Спосіб заварювання
Для заварювання цього чаю знадобиться вода, температура якої становить 90-95°С. 1 чайна ложка листа заливається 200 мл води. Перед заварюванням чайний лист рекомендується промити, щоб він зміг повністю розкритися та передати свій неповторний аромат та смак.
Кількість заварювань 5-6.
Порадуйте себе чашкою елітного китайського чаю – подаруйте собі гарний настрій та бадьорість на весь день!