Зелений Пекое (В'єтнам)

Зелений Пекое В’єтнам

Класичний зелений чай з В’єтнаму має насичений колір готового настою, міцний смак та акцентований аромат.

Походження

Чай “Зелений Пекое” народжується у В’єтнамі, у регіоні Туа Чуа на висоті 1500 м над рівнем моря. Вершини гір у цій місцині ховаються за густими хмарами протягом усього року, що забезпечує оптимальні умови для вирощування чаю. Щоб виготовити класичний зелений чай, майстри використовують чайне листя з 10-метрових дерев сорту Тет Сан.

Вирощування чаю у регіоні Туа Чуа сприяє, зокрема, захисту навколишнього середовища: оскільки гірські райони на півночі В’єтнаму надійно захищені від усіх можливих джерел забруднення, чай, що тут створюється, являє собою повністю екологічно чистий продукт.

Смак і аромат

Чайний напій у завареному вигляді має насичений золотистий колір. Преміальний чай “Зелений Пекое” з В’єтнаму має насичений гіркуватий смак з невеликою терпкістю. Післясмак збагачений свіжими трав’яними нотами. “Зелений Пекое” варто куштувати після вживання жирної/смаженої їжі, що сприятиме покращенню обміну речовин в організмі.

Оздоровчий вплив

Антибактеріальні властивості речовин, що є у складі зеленого чаю, позитивно впливають на здоров’я ротової порожнини. За умови регулярного вживання напою, навіть у кількості однієї чашки на день, дихання стає свіжим, а корисні сполуки запобігають захворюванням ясен.

Заварювання

Один із способів заварювання класичного зеленого чаю з розрахунку на одну порцію: чайна ложка чаю на 350 мл води та ще одна додаткова – на чайник. Час заварювання: 2-3 хвилини при температурі 95°C. Особливі умови: заварювати 2-3 рази.

Інший спосіб: на 1 л води варто використати 10-15 г заварки. Час настоювання: 2-3 хвилини за умови температури 75-80°C. Готовий настій варто перелити в інший посуд або відокремити від нього чайне листя, – тривале настоювання може змінити смак чаю на гіркий.

Категорія: