Якісний чай займає важливе місце в серцях багатьох його шанувальників. Загалом цей напій люди п'ють вже більше 2 тисяч років, а деякі знавці вважають, що значно довше.
Походження “Тхалонг-тя”
“Тхалонг-тя” – це елітний зелений чай, що походить з В'єтнаму. Його збирають тільки навесні, і сировина складається виключно з молодого тонкого листя.
Чи знали ви, що...
…довгий час в Європі вважали зелений і чорний чаї різними сортами. Чому так? Просто китайці не хотіли ні з ким ділитися секретами чайного виробництва. Насправді обидва види напою створювалися з однієї й тієї ж рослини, а різниця в смаку й зовнішньому вигляді досягалася за рахунок технологій обробки. Користь зелених сортів неоціненна: вони містять на 50% більше вітаміну С, ніж чорні. Були часи, коли зелений чай використовувався як ліки, його вживання навіть призначали за графіком: внутрішньо або у вигляді примочок.
Смак і аромат
Смакові особливості елітного зеленого чаю “Тхалонг-тя” розкриваються одразу: до свіжих рослинних нот і приємної терпкості згодом доєднується тонкий відтінок родзинок, тож готовий напій залишає приємний фруктовий присмак. Витончений аромат чаю піднімає настрій. Оскільки зелені купажі містять достатньо кофеїну і мають тонізуючий ефект, чаювання з “Тхалонг-тя” точно буде доречним зранку чи в обід.
Заварювання
Один із способів заварювання зеленого елітного чаю: для порції треба взяти чайну ложку сухої заварки з розрахунком на одну чашку води, доведеної до температури 85-90°С, та ще одну додаткову ложку на чайник. Даємо настоятися близько 5 хвилин. Заварювати можна 3-5 разів.
Смакує до чаю
Смачну кампанію зеленому чаю “Тхалонг-тя” складуть тартар із підсоленого лосося і домашній хліб.