У давньокитайській культурі квітку персика пов'язують із закоханістю жінки, сексуальністю, красою, умінням подобатися, беззахисністю почуттів. За Фен-Шуй її вважають символом кохання та щасливого сімейного життя.
У китайській міфології персик – це один з головних символів вічного життя, безсмертя. Квіти його, як і гілки, використовувалися, щоб вигнати демонів, вилікувати хвороби, виготовити амулети (особливо актуально це було за часів різних епідемій). Крім того, багато ритуальних предметів робили з персикового дерева. Згідно з легендою, саме з нього зробили стріли, за допомогою яких згодом Чжан Сянь боровся з небесним псом.
Опис
Чай з бутонами персика має насичений персиковий аромат. Напій подарує ніжний, приємний, яскравий запах та дивовижний характерний смак. У чаї простежуються м'які нотки персика, також вишневої кісточки. Після вживання залишається солодкуватий присмак. Чим більше в чаї цієї добавки, тим більш насичений фруктовий смак.
Це чудове доповнення до чорних та зелених сортів чаю.
Корисні властивості
Квіти персика мають безліч лікувальних властивостей. Відповідно, чай з них позитивно впливає на здоров'я людини, а саме:
- покращує роботу серцево-судинної системи;
- має протизапальну, загальнозміцнюючу та тонізуючу дію;
- виявляє сечогінну та жироспалюючу дію;
- у жінок нормалізує менструальний цикл;
- покращує структуру шкірних покривів;
- сприяє покращенню роботи шлунково-кишкового тракту.
Спосіб приготування
До улюбленого сорту чаю додається невелика кількість бутонів персика та заварюється звичайним способом.
Можна заварювати окремо як самостійний напій.
Подаруйте собі хвилини радості та насолоди з чудовим, ароматним та дуже корисним напоєм!