Гінкго-чай – ароматизований зелений чай з лимонною травою, листям гінкго, цедрою апельсина і коренем женьшеню. Цікавий факт: листя гінкго використовується в медицині для покращення мозкової діяльності.
Смак і аромат
Смак «Гінкго-чаю» чаю освіжаючий, злегка терпкий, з оксамитовими нотами. У смаковій композиції також присутні приємна кислинка та тонкий цитрусовий відтінок.
Корисні властивості
Вітаміни, мікроелементи та антиоксиданти у складі чаю зумовлюють його користь для здоров’я. Поєднання зеленого чаю з такими лікарськими рослинами як гінкго білоба та женьшень примножує оздоровчі властивості напою, адже ці рослини чинять протизапальну дію. Вживання чаю сприяє нормалізації самопочуття, зокрема, покращує роботу серцево-судинної системи. Напій має виражений тонізуючий ефект, підвищує витривалість під час розумових та фізичних навантажень, сприяє відновленню після перенапруги та стресу.
Порада щодо зберігання
Для того, щоб купаж «Гінкго-чаю» достатній час володів своїми оздоровлюючими властивості, його потрібно правильно зберігати, тримаючи окремо від приправ, спецій, та інших речовин, що мають сильний аромат. Складові чаю чутливі до сонячного світла, тож краще його зберігати в темному прохолодному місці.
Заварювання
Один із способів заварювання зеленого ароматизованого чаю на порцію: чайна ложка чаю на 350 мл і ще одна додаткова – на чайник.
Час заварювання: 2-3 хвилини при температурі 95°C.
Особливі умови: заварювати 2-3 рази.