Чорний класичний цейлонський чай "Ува Шоулендз" з однойменної плантації.
Походження
Добірний цейлонський чай, що походить з високогірної однойменної плантації, після заварювання відкриває всю повноту й насиченість цілющими складовими. Смачний настій приваблює злегка червоним відтінком. На Цейлоні він є символом і атрибутом гостинності, дружелюбності та знаком доброго ставлення один до одного. Скоріш за все, не лише на Цейлоні, а й по всьому світу.
Смак і аромат
Готовий настій яскравого сонячно-бурштинового відтінку має терпкий смак, його органічно підкреслює солодкуватий аромат, який розкривається поступово: спочатку “прокидаються” ніжні рослинні ноти, а потім ледь чутні вершкові.
Оздоровчі властивості
Поліфеноли, які містяться у складі чаю, – це найпотужніші антиоксиданти у природному вигляді, які мають, зокрема, протиалергічну дію. Завдяки їхньому впливу знижується крихкість та проникність капілярів, нормалізується травлення, підвищується загальний імунітет. Чайне листя багате і на фтор, який сприяє зміцненню зубної емалі, пригнічує розвиток бактерій в ротовій порожнині та зменшує відкладення зубного каменю. Проте, варто пам’ятати, що для отримання максимальної користі чай краще вживати без цукру.
Заварювання
Один із способів заварювання чорного класичного чаю на порцію: чайна ложка чаю на 350 мл і ще одна додаткова – на чайник.
Час заварювання: 2-3 хвилини при температурі 95°C. Особливі умови: заварювати один раз.
До чаю
“Ува Шоулендс” – це смачне закінчення сніданку і вишуканий початок десерту. Тож пропонуємо додати до чаю смачну пухку фокачу з оливками та паштетом з м’яса курки.