Золотий Юннань

Чорний китайський чай "Золотий Юннань" – напій зі смаком, пом'якшеним великим вмістом чайної бруньки. Чудово втамовує спрагу та, за бажанням шанувальників, перетворюється на головного героя цілої чайної церемонії.

Походження

Назва чаю пов’язана, перш за все, з південною провінцією Юньнань, де “з’являються на світ” його майбутні складові. "Золотий Юннань" – один із найпопулярніших чаїв у Китаї. Для створення купажу відбираються листочки з середини чайного куща, а також додаються чайні бруньки, які мають золотавий відтінок. На фоні темних листочків бруньки виглядають, наче краплинки золота. Особливий зовнішній вигляд суміші – ще одна перевага чаю «Золотий Юннань».

Смак і аромат

Достатньо міцний настій, готовий до вживання, безперечно заслуговує на увагу: смак чаю містить легку кислинку, а в ароматі можна відчути тони стиглих фруктів. Враження від споживання напою довершує м’який оксамитовий післясмак.

Корисні властивості

За умови вживання чаю в ранішні години або в обід, напій сприяє підвищенню розумової концентрації, піднімає настрій і бадьорить. Чаювання у вечірній час допомагає відновити емоційний фон та відпочити після напруженого дня. Також серед корисних рис чаю – антиоксидантні властивості.

Заварювання

Один із способів заварювання чорного класичного чаю на порцію: чайна ложка чаю на чашку 350 мл та ще одна додаткова – на чайник. Час заварювання: 2-3 хвилини за температури 95°C. Особливі умови: заварювати один раз.

Смакує разом

Слойки з сиром і родзинками складуть вдалу кампанію для чорного китайського чаю "Золотий Юннань”. За бажанням, до напою можна додати мед або спеції. Смачного чаювання!

Категорія: