Жасминова мавпа

Зелений чай Жасминова мавпа в Китаї входить до категорії найкращих, елітних сортів. Гуру говорять про те, що жасминовий аромат відкриває енергетичні чакри, покращує їх провідність. В результаті вже після чашки цього дивовижного напою настрій стає значно кращим.

За легендою Лан Юань, молодий поет, подорожуючи п'ятий день гірськими районами Фуцзяні, раптом зрозумів, що вже не одну годину ходить практично по одному місцю – заблукав. До того ж густий туман на гори опустився. Молодий чоловік ще два дні шукав дорогу, з'їв усю їжу, що була з собою, але так і не вибрався. І тут, коли в нього вже й надії на порятунок не було, він побачив мавпу, що з'явилася майже нізвідки. Шерсть мавпи мала незвичайне снігове забарвлення. Вона пильно подивилася Лан Юаню у вічі і почала йти в туман. Хлопцю нічого не залишалося, як піти слідом. Незабаром він дійшов до чагарників чайного куща. Щоб хоч якось втамувати голод, він заварив листя. Відчувши себе краще, юнак зрозумів, що туман потроху зникає, а перед ним з'явилася стежка. Мавпу ж він більше не бачив. Згодом Лан Юань на цьому місці організував виробництво чаю, а продукт назвав на честь рятівника – «Біла мавпа».

Опис

Листя для сировини збирають із дрібнолистових чайних кущів. У виробництві чаю використовують тільки два ніжні верхні листки. Це забезпечує напій витонченим ароматом і приголомшливим смаком. Листочки збираються ранньою весною. Збір закінчується на початку квітня після закінчення сезону туманів.

Наприкінці зими кущ обрізається, тому навесні на ньому з'являється величезна кількість ніжних молодих пагонів.

Склад

До складу чаю входять темно-зелені великі листочки та бруньки сріблястого кольору з ворсинками, скрученими джгутиками, з додаванням пелюсток білого кольору.

Колір, аромат, смак

Настій має золотистий колір із невеликим рожевим відтінком – колір слонової кістки. Коли напій остигає, на його поверхні з'являється невелика райдужна плівка, що вказує на продукт високої якості. Виникає вона у зв'язку з великою концентрацією чайної олії у листі. Аромат свіжий, жасминовий. Смак напою солодкувато-фруктовий та дуже ніжний.

Корисні властивості

Користь чаю для організму величезна:

  • він покращує роботу головного мозку, ЦНС та ШКТ;
  • сприяє виведенню токсинів та шлаків, забезпечує організм великою кількістю мікроелементів та вітамінів;
  • нормалізує обмін речовин, добре вгамовує спрагу;
  • допомагає знизити температуру тіла, якщо людина хворіє;
  • покращує зір;
  • сприяє схудненню;
  • позитивно впливає на імунітет, продовжує життя.

Спосіб заварювання

Один із варіантів заварювання зеленого елітного чаю – чайна ложка листя на чашку 350 мл і ще одна додаткова – на чайник. Заварювати 3-5 хвилин при температурі 85° C. 

Особливі умови: заварювати 3-5 разів.

Дозвольте собі насолодитися чудовим та корисним напоєм, отримайте задоволення, відчуйте неповторний смак елітного чайного напою!

Категорія: