Чорний класичний чай "Високогірний (Цейлон)" відрізняється особливо стійким і яскравим ароматом, настоєм бурштинового кольору та вишуканим традиційним смаком.
Особливий Цейлон
Острів Шрі-Ланка своїми чайними плантаціями відомий усім. Кущі чаю тут почали культивувати після 1869 року, а до цього часу на острові масово вирощували каву. Великим кавовим плантаціям не судилося прижитись надовго, отже наступним етапом стало налагодження чайного виробництва. Друга назва острову – Цейлон, тому саме цейлонським чаєм насолоджуються його шанувальники. Нині країна посідає третє місце серед “чайних” держав світу.
Унікальність чаю
Вирощування цейлонського чаю здійснюється на ділянках, що розташовані на високогір'ях у південній частині Шрі-Ланки. Листочки чаю збирають і сортують вручну. Праця збирачів потребує відповідальності та витримки: щоб отримати 1 кг чаю необхідно зібрати 4 кг свіжого листя. Для створення майбутнього напою працівники збирають лише здорові, цілі та не пошкоджені листочки.
Корисні властивості
Чай високогірний (Цейлон) можна використовувати як основу до будь-якого травного збору. З ним можна робити експерименти: додавати мед, молоко, або м’яту, – таким чином ви обов’язково знайдете саме ваше найсмачніше і неповторне поєднання.
Чай Ассам створений для вас, якщо що ви шануєте класичні поєднання смаків і бажаєте знайти цікаву альтернативу каві, якщо вам потрібна бадьорість вранці, а також, вам подобається пригощати гостей смачним чаєм.
Заварювання
Щоб отримати насичений чай бурштинового кольору, варто для 1 чайної ложки заварки використати 250 мл води з температурою 90-95°C і дати напою настоятись від 3 до 5 хвилин. З кожною хвилиною заварювання ваш чай буде ставати ароматнішим і смачнішим. Приємного чаювання!