Чорний чай "Кенія Кангаіта" зібраний на кордоні Кенії та Ефіопії, особливо цінується за унікальний медово-пряний аромат.
Походження
Кенійські чайні плантації Кангаїта простяглися вздовж національного парку Маунт-Кенія та Великої рифтової долини. Їх унікальне розташування поряд із тропічним лісом забезпечує кожен чайний кущ природною свіжістю. Умови, в яких вирощують один із найкращих елітних чорних чаїв, характеризуються екологічністю, адже все відбувається на висоті 2000 м.
Для чаю "Кенія Кангаїта" використовуються лише молоді ніжні листочки та тіпси. Після делікатної обробки з метою збереження цілющих властивостей вони набувають неповторного смаку та аромату.
Смак і аромат
В ароматі завареного настою можна віднайти м’яку кислинку, а у смаку відчути легку терпкість. Тонкий солодкий присмак тропічних ягід продовжує розкривати смак чаю, а свіжі фруктові ноти його делікатно підкреслюють.
Оздоровчі властивості
Кенійський чай “Кенія Кангаїта” багатий на антиоксидантні та фенольні сполуки, які належать до класу корисних. Їхня дія в організмі людини – це, зокрема, послаблення подразнень, сприяння загоєнню поверхневих виразок слизової, характерних для деяких захворювань. Їм властива й протизапальна дія, що сприяє одужанню при захворюваннях травного тракту та інтоксикаціях. Нагадуємо, що будь-яке лікування варто починати після консультації з лікарем. Кофеїн, присутній у чайному напої “Кенія Кангаїта”, помірно бадьорить та стимулює кровообіг в організмі.
Заварювання
Один із способів заварювання чорного класичного чаю для порції: чайна ложка чаю на 350 мл і ще одна додаткова – на чайник.
Час заварювання: 2-3 хвилини при температурі 95°C.
Особливі умови: заварювати один раз.
Чай для затишку
Готовий чай приємно зігріє в дощовий день, а будь-яка розмова, доповнена чаюванням з чаєм «Кенія Кангаїта» та домашнім печивом, стане теплішою.