Палацовий Пуер

Пуер – чай, відомий у Китаї давно. Його вживали і правителі, і прості люди, як дивовижний напій, здатний покращити настрій, підбадьорити та вилікувати від багатьох хвороб. Шу пуери, до яких належить і Палацовий пуер, з'явилися нещодавно, але вже набули популярності у всьому світі.

Нині дослідженням пуерів займаються провідні вчені кількох інститутів у різних країнах. Вже доведено, що якість пуера з часом покращується, що відбувається завдяки ряду мікроорганізмів, що є в ґрунті провінції Юньнань. Саме ці мікроорганізми становлять десять відсотків генофонду планети. При вирощуванні чайного дерева в місцевості з іншим складом ґрунту листя його не витримає настільки тривалого зберігання.

Місцевість, де виробляється Палацовий пуер, називається "Шість чайних древніх гір". Там можна побачити дерева, вік яких понад півтори тисячі років. Особливість його в тому, що чим довше чай зберігається, тим його якість вища. Якщо витримка товару понад 70 років, його вважають сімейною реліквією.

Склад

Виготовляють цей Шу Пуер із бруньок чайного дерева, листків, які ще не встигли розкритися.

Колір, аромат, смак

Настій має насичений гарний темно-коньячний колір, специфічний земляний аромат з яскраво вираженими деревними нотками і яскравим, трохи солодкуватим фруктовим смаком. Також, для нього характерний довгий післясмак з нотками чорносливу та горіха.

Корисні властивості

Палацовий пуер або Гун Тін, як і всі чаї цієї категорії, мають унікальні цілющі властивості:

  • знижує рівень цукру та холестерину в крові;
  • сприяє виведенню токсинів та шлаків;
  • адсорбує шкідливі речовини;
  • знижує вагу;
  • прискорює обмінні процеси у організмі;
  • позитивно впливає на роботу системи травлення;
  • надає бактерицидний та протизапальний ефекти;
  • виступає ефективною профілактикою онкозахворювань;
  • перешкоджає старінню;
  • тонізує;
  • сприяє усуненню наслідків стресу.

Спосіб заварювання

Як і будь-який пуер для заварювання цього чаю знадобиться вода, температура якої 90-95°С. 1 чайна ложка листа заливається 200 мл води. Перед заварюванням чайний лист рекомендується промити, щоб він зміг повністю розкритися та передати свій неповторний аромат та смак.

Кількість заварювань 5-6.

Порадуйте себе чашкою елітного китайського чаю – подаруйте собі гарний настрій та бадьорість на весь день!

 

Категорія: