Шен Пуер, дивовижний чай, який завжди цінувався в Китаї імператорами та простим народом. Згодом він набув популярності і в інших країнах світу. Історія чаю йде далеко в минуле. За підрахунками дослідників, напою щонайменше 4 000 років. Він згадується у стародавніх літописах, про нього складають гарні легенди, з ним пов'язано чимало традицій.
У перекладі з китайської Шен означає свіжий. У деяких випадках цей чай ще називають цин ча. У народі його називають зеленим, що пов'язано з кольором чайного листа.
Збір сировини переважно відбувається у південній частині китайської провінції Юньнань у окрузі Сішунбанна. Найбільші чайні виробництва знаходяться в Менхаї та Куньміні.
Шен Пуер є постферментованим продуктом. Для його виготовлення здебільшого використовується листя великих розмірів. І тут для ферментації потрібно багато часу, але це з віком поліпшує смакові показники напою.
Склад
ШЕН Пу Ер витрим NORMAL "Кубик" виготовляють з молодого зеленого чайного листя.
Колір, аромат, смак
Настій світлий, прозорий із жовтизною з деревним ароматом та насиченим смаком.
Корисні властивості
Шен Пуер надає цілу низку позитивних ефектів на організм людини:
- виводить шлаки, токсини, хімічні сполуки;
- знижує рівень стресу завдяки виробленню в організмі мелатоніну, що при постійному вживанні чаю призводить до зміцнення імунітету та нормалізації сну;
- нормалізує роботу травної системи;
- сприяє позбавленню зайвого жиру і, як наслідок, схудненню;
- має жарознижувальну, антибактеріальну та протизапальну дію.
Спосіб заварювання
Для заварювання цього чаю знадобиться вода, температура якої становить 90-95°С. 1 порція листа заливається 200 мл води. Перед заварюванням чайний лист рекомендується промити, щоб він зміг повністю розкритися та передати свій неповторний аромат та смак.
Кількість заварювань 5-6.
Порадуйте себе чашкою елітного китайського чаю – подаруйте собі гарний настрій та бадьорість на весь день!