Чаювання з чорним індійським чаєм, збалансованим за ароматом і смаком, можна порівняти з приємною зустріччю з давнім знайомим. Справжній смак індійського чаю – це завжди актуальна класика, яка зберегла традиційні цінності чайної культури.
Смачна порада
Однієї чашки ароматного чаю “Чорний Раджа (Індія)” зранку буде достатньо для швидкого налаштування емоційного балансу.
Смак і аромат
Заварений і готовий до споживання чорний чай – в міру терпкий настій, що має насичений червоно-шоколадний колір. У смаковому букеті напою гармонійно проявляються нотки мускатного винограду, які поєднуються з легкою терпкістю шкірки зеленого горіха та трав’янистими нотами. Післясмак чаю м’який, традиційно залишаючий приємні враження.
Корисні властивості
Наявність у чайному настої амінокислоти теанін забезпечує позитивний вплив на роботу головного мозку і сприяє вивільненню гормонів “щастя”– дофаміну та серотоніну. Оскільки їх активність у мозку збільшується, можна стверджувати, що в певному сенсі чай робить нас щасливішими.
Правильне зберігання – запорука успіху
Правильне зберігання чаю – перший крок до збереження його смакових властивостей. В перервах між чаюваннями варто тримати чайну суміш у місці без сторонніх запахів та намагатися мінімізувати доступ кисню. Суха заварка не любить вологості та прямих сонячних променів, тому варто зупинити вибір на непрозорих упаковках.
Заварювання
В попередньо прогрітий окропом чайник кладемо 1-2 чайні ложки заварки, плюс 1 чайна ложка на чайник. Заливаємо водою (300 мл), що постояла хвилину після закипання (95°С). Настоюємо від однієї до п'яти хвилин.
До чаю
На сніданок спробуйте додати до чаю “Чорний Раджа (Індія)” омлет із сулугуні зі шпинатом, фісташками та зеленню.