Крупнолистовий зелений мате з Аргентини. Можна заварювати як чай при закладці від 6 грам на 1 порцію.
Особливості традиції
Ємність для заварювання (калабас) та трубочка для пиття напою (бомбілья) під час чаювання діляться між усіма гостями. Чебадор/cebador – людина, яка першою куштує чай та перевіряє його на міцність, гіркоту та температуру води. Після того, як чебадор скуштував, мате передається праворуч по колу. Ритуал триває доти, доки напій не втратить смаку.
Походження
Мате "Біг ЛІФ" (очищений) std C належить до сімейства чаю мате, що вирощується в Південній Америці, зокрема, в Аргентині. У давні часи представники корінних народів країни вживали мате в медичних цілях, як напій із властивостями природного антиоксиданту з оздоровчою дією. Жителі Аргентини зуміли “одомашнити” рослину і навчилися її вирощувати.
Смак і аромат
Мате має приємний гіркуватий смак, який можна порівняти зі смаком зеленого чаю. Проте, смакові риси мате більш виражені, з характерними трав’яними вкрапленнями і деревними відтінками.
Корисні властивості
До складу напою входить кофеїн, теобромін і теофілін, – сполуки, які мають енергетичні властивості та підтримують бадьорий стан. Чай "Біг ЛІФ" (очищений) std C відомий також сприянням фізичній витривалості: поширена думка, що його вживання прискорює обмін речовин і, завдяки уповільненню виділення молочної кислоти в м'язах, займатися фізичними вправами можна протягом тривалого часу.
Зауважимо, що, коли мова йде про здоров’я, перш ніж долучитися до активних тренувань і значних фізичних навантажень, варто порадитися з лікарем.
Заварювання: європейський спосіб
Кількість заварки – 2 ч.л. – заливаємо гарячою водою в ємність об’ємом 350 мл. Температура води: 95°С; заварюємо 1 хвилину. Вживати напій краще відразу після приготування. Найкраще смакує як самодостатній освіжаючий чай.