Як пише Telegraph: американські вчені з клініки Майо в Міннесоті (the Mayo Clinic in Minnesota) виявили, що антиоксиданти, що містяться в зеленому чаї, вбивають ракові клітини і зменшують симптоми ракових захворювань. Фахівці починачи з 1970-х років досліджували антиракові властивості зеленого чаю і виявили, що в країнах, жителі яких люблять пити зелений чай, нижчий рівень захворювання на рак.
У 2004 році дослідження на мишах показали, що антиоксиданти, які містяться в зеленому чаї, здатні вбивати ракові клітини при лейкемії. Попередні результати також говорять про те, що такий же ефект чай може чинити на пацієнтів, які страждають на хронічний лімфоцитарний лейкоз (однією з найпоширеніших форм лейкемії).
Пацієнтам з цим захворюванням лікарі призначили прийом екстракту зеленого чаю - 400-2000 міліграм 2 рази на день. Більшість з них відзначили зменшення лімфатичних вузлів десь на 50% і навіть більше. На думку дослідників, зелений чай може стабілізувати стан хворих на ранній стадії й уповільнити розвиток захворювання.
За матеріалами: Telegraph