Зелений цейлонський чай "Саусеп (зелений)", який містить натуральний екстракт "сметанного яблука" – саусепа. Улюблений чай багатьох жителів України.
Смак і аромат
Завдяки наявності екстракту саусепу, зелений чай набуває незвичайного смаку та аромату: в напої з’являються ноти тропічної свіжості. Смак залишається легким і приємним та спрямовує думки “в режим” насолоди. Післясмак ніжний і соковитий, адже, якщо фрукт "сметанне яблуко", збити в блендері, отриманий мус буде мати присмак сметани або йогурту.
Корисні властивості
Зелений цейлонський чай з саусепом вважається джерелом магнію, калію та кальцію. Крім того, він містить інші корисні речовини, серед яких вітамін С та вітаміни групи В, залізо, фосфор, фолієва кислота та інші амінокислоти.
Вживання напою покращує роботу головного мозку, сприяє нормалізації тиску, травлення та зниженню рівня цукру в крові. Сприятливий вплив на роботу внутрішніх органів, – нирок, шлунка, кишківника тощо, – допомагає зниженню ваги.
Заварювання
Зелений чай з саусепом заварюється двічі, при чому під час повторного заварювання смак і аромат виходять ще більш яскравими. Для заварника на 250-300 мл використовуємо 1 ч. л. (7 г) чаю. Температура води має бути 95°С, настоюємо 2-3 хвилини.
До чаю
До чаю “Саусеп” можна подавати чизкейк та/або чорний шоколад.